Maloney boekt dubbele zege in F2-weekeinde Bahrein, Verschoor 13e in hoofdrace

Op het circuit van Bahrein is zaterdag de hoofdrace van het Formule 2-weekeinde verreden. Het was de eerste race van het jaar met een verplichte pitstop, wat natuurlijk weer voor twee verschillende tactieken zorgde: starten op de zachte of juist op de harde banden.

Gabriel Bortoleto mocht vanaf poleposition vertrekken, naast Isack Hadjar en voor sprintracewinnaar Zane Maloney, Dennis Hauger, Ritomo Miyata, Zak O'Sullivan, Enzo Fittipaldi, Victor Martins, Taylor Barnard, Jak Crawford, Pepe Marti en Paul Aron - Richard Verschoor moest het doen vanaf de zestiende plek.

Door een matige start van Bortoleto pakte Maloney gelijk de leiding, terwijl Hadjar in de eerste bocht spinde en geraakt werd door Fittipaldi. De auto's kwamen niet weg en dus kwam de safety car de baan op voor een paar ronden, waarna we door konden met Maloney op kop, voor O'Sullivan, Hauger, Marti en Bortoleto.

Maloney reed weg van de rest, waar Marti zich in rap tempo opwerkte naar de tweede plek, voor O'Sullivan - die op de hardere banden was gestart - en de sterk naar voren gekomen Crawford. Bortoleto en Hauger streden om plek vier, terwijl Verschoor zich goed toonde en de zevende plek in beslag nam.

Na een ronde of veertien kwamen de eerste coureurs hun zachte banden inwisselen, te beginnen met Verschoor, terwijl Super Formula-kampioen Miyata de plaats van Hauger over wist te nemen. Niet veel later kwam Crawford zijn stop maken, maar zijn motor sloeg af en zijn kansen waren verkeken.

Kort daarop viel de auto van Martins ineens stil, waarna de overgebleven coureurs - op Kush Maini na - snel hun pitstop kwamen maken. De safety car kwam naar buiten en met een ruime tien ronden te gaan konden we door: Maloney voorop, gevolgd door O'Sullivan, Marti, Hauger en Verschoor.

Maloney sloeg al snel weer een gat naar O'Sullivan, die te grazen genomen werd door Marti en niet veel later ook door Aron. De overwinning, en daarmee een indrukwekkende dubbel, kwam voor Maloney niet in gevaar. Marti reed op gepaste afstand naar de tweede plek, Aron completeerde het podium, voor O'Sullivan en Bortoleto. Verschoor zakte terug naar de dertiende plek aan de finish.