Browning pakt eerste Formule 3-zege, Van Hoepen 15e

Op het circuit van Bahrein is zaterdagochtend de eerste hoofdrace van het Formule 3-seizoen verreden. Dat leverde gelijk alweer een nieuwe winnaar in het kampioenschap op, terwijl de Nederlandse troef zijn prestatie van vrijdag niet kon benaderen.

Poleposition was voor Dino Beganovic, met Luke Browning naast hem. Op rij twee stonden Gabriele Mini en Sami Meguetounif, voor Santiago Ramos, Leonardo Fornaroli, Tim Tramnitz, Christian Mansell, Arvid Lindblad, Max Esterson, Nikola Tsolov en Laurens van Hoepen.

Beganovic kende een prima start, maar een meter of 23 later gaf zijn auto de geest. Browning, vorig jaar de winnaar van de Macau Grand Prix, pakte zo de leiding, voor Meguetounif en Tramnitz. Mansell nam die derde plek al snel over en niet veel later moest ook Meguetounif er aan geloven tegen de Australiër.

Een paar ronden voor het einde lagen de kaarten er nog hetzelfde bij, maar Tramnitz opende de aanval op Meguetounif en pakte plek drie. Daar bleef het bij: Browning hield stand en pakte een fraaie zege, zijn eerste in het Formule 3-kampioenschap, voor Mansell en Tramnitz. Van Hoepen kende een wat lastige slotfase en zakte terug naar de vijftiende plek.