NEC verslaat Cambuur na verlenging en staat na 24 jaar weer in bekerfinale

NEC heeft zich na verlengingen geplaatst voor de finale van het KNVB-bekertoernooi. In Friesland tegen Cambuur Leeuwarden won de Nijmeegse ploeg met 1-2 en neemt het in de finale op tegen Feyenoord of FC Groningen, die donderdag hun halve finale spelen.

NEC was vooraf favoriet en de Nijmeegse ploeg kreeg in Friesland ook de eerste kansen. Koki Ogawa zorgde voor het eerste gevaar. De Japanse spits schoot via de vingertoppen van Cambuur-doelman Yanick van Osch op de paal. Later was ook Sontje Hansen dicht bij de openingstreffer, maar de aanvaller raakte de lat.

Waar NEC de kansen niet kon afmaken deed Cambuur Leeuwarden dat wel. Roberts Uldrikis zorgde voor de openingstreffer na een goede aanval. De Letse spits kreeg de bal perfect teruggelegd door Fedde de Jong, waarna hij raak schoot.

NEC moest even de tegenslag verwerken, maar kreeg al snel kansen op de gelijkmaker. Voor rust kwam NEC niet tot scoren, maar vrij snel in de tweede helft maakte Ogawa de verdiende 1-1. De Japanner stond vrij vanuit een corner en zorgde voor de 1-1. NEC was gedurende de tweede helft sterker dan Cambuur, maar de ploeg uit de Eerste divisie kreeg vlak voor tijd een goede kans, maar Jasper Cillessen redde knap en het zou verlengen worden in Fiesland.

In die verlengingen kwam NEC op voorsprong. Na een prachtige actie van invaller Yvandro Borges Sanches maakte Kodai Sano de 1-2. Cambuur probeerde in het restant van de verlengingen nog wel, maar het bleef bij 1-2, waardoor NEC voor het eerst in 24 jaar weer in de finale staat van het bekertoernooi.