Uitslag FC Volendam - sc Heerenveen

Voor FC Volendam begin het er in de Eredivisie steeds slechter uit te zien. De hekkensluiter verloor vandaag in eigen huis kansloos van sc Heerenveen, het werd 0-4.

De Friezen namen direct het initiatief in handen en kwamen binnen een kwartier op voorsprong, na een fraaie dieptepass van Haye scoorde Van Amersfoort. Het kreeg in de eerste helft ook nog kansen om de voorsprong te verdubbelen maar Sahraoui en Van Amersfoort slaagden er niet in die te benutten. FC Volendam kwam voor rust niet verder dan één kans voor Muhren.

Na rust scoorde Heerenveen via Bochniewicz maar deze treffer werd afgekeurd. Dankzij goals van Olsson en Van Amersfoort liep het alsnog uit naar 0-3 en was de wedstrijd definitief beslist. De bezoekers kregen nog een handvol kansen voordat Haye in de blessuretijd de eindstand op 0-4 bepaalde.