Uitslag NEC - Sparta

NEC heeft zaterdagavond verdiend gewonnen van Sparta. De Nijmeegse ploeg won met 2-0 dankzij twee prachtige doelpunten.

NEC was vanaf begin van de wedstrijd beter dan Sparta en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden. Ook Sparta was dicht bij de openingsgoal via Tobias Lauritsen via een kopbal, maar Jasper Cillessen bracht redding. Daarna kwam NEC op voorsprong dankzij een prachtige treffer van Dirk Proper. De middenvelder deed dat met een fantastisch afstandsschot en liet daarbij de keeper van Sparta kansloos. Een paar minuten later verdubbelde Calvin Verdonk de score. De linkspoot schoot een vrije trap binnen en ook daarbij was Nick Olij kansloos.

Na rust probeerde Sparta het wel, maar echt gevaarlijk werd het niet in Nijmegen en het bleef uiteindelijk 2-0.