Moana 2 verschijnt dit najaar in de bioscopen

Terwijl Disney hun animatiefilm Moana al door de live-action-remake-molen aan het trekken is (volgend jaar verschijnt de remake, met Dwayne Johnson opnieuw als Maui), is een animatievervolg ook al gepland, en die komt zelfs dit jaar al uit.

Dat meldde Disney-CEO Bob Iger gisteren. "Moana blijft een ongelofelijk populaire franchise", aldus Iger "en we kunnen niet wachten om jullie meer van Moana en Maui te laten zien als 'Moana 2' dit najaar te zien is in de bioscopen."

Nadat Moana een onverwacht telefoontje heeft gekregen van haar voorouders, moet ze naar de verre zeeën van Oceanië en naar gevaarlijke, lang verloren wateren reizen voor een avontuur dat ze nog nooit eerder heeft meegemaakt.  Op deze reis is ook Maui weer aanwezig.

Moana is in 2016 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht onder de titel Vaiana. Om die reden zal het vervolg in de bioscoopagenda's verschijnen onder de naam Vaiana 2. De Amerikaanse release vindt eind november plaats; Disney Benelux spreekt slechts van 'najaar'.