Darter Bunting pakt eindelijk grote PDC-titel met Masters-winst

Het is darter Stephen Bunting éindelijk gelukt een grote titel te pakken bij de PDC. De 38-jarige Engelsman, voormalig wereldkampioen op Lakeside bij de BDO, schreef gedurende het weekeinde The Masters op zijn naam in Milton Keynes.

Alleen de top-8 van de plaatsingslijst kon in de achtste finales instromen, de rest van het 24 deelnemers tellende veld moest in de eerste ronde beginnen, waaronder Bunting. Hij won daarin met 6-5 van Ross Smith, waarna hij in de achtste finales wereldkampioen Luke Humphries met 10-7 het nakijken gaf.

In die eerste ronde wist Dirk van Duijvenbode met 6-5 van Ryan Searle te winnen, maar in de achtste finales sneuvelde de met een blessure kampende Nederlander met 10-5 tegen Nathan Aspinall. Een geweldige Davide Chisnall won met 6-1 van Martin Schindler en klopte Danny Noppert vervolgens met 10-8, terwijl Damon Heta sterke zeges boekte op Gabriel Clemens (6-2) en Rob Cross (10-8).

In de kwartfinales was Bunting met 10-2 véél te sterk voor Peter Wright, terwijl Aspinall met 10-9 van Daryl Gurney won. Michael van Gerwen klopte Chisnall met 10-4 zeer overtuigend en Heta ging in een matig duel ten onder tegen de Belg Dimitri van den Bergh: 10-7.

De halve finales stelden vervolgens bar weinig voor: Bunting won met 11-1 van Aspinall en Van Gerwen stuurde Van den Bergh met 11-2 naar huis. De finale was een stuk leuker en werd met een gemiddelde van ruim boven de 102 punten per beurt beslist door Bunting: 11-7.