Uitslag Fortuna Sittard - sc Heerenveen

Sc Heerenveen heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. In Limburg leken de Friezen bij rust (0-2) op weg naar de overwinning, maar zouden in de tweede helft de voorsprong weggeven en uiteindelijk werd het 3-3.

Na een klein half uur leek sc Heerenveen op weg naar de overwinning in Friesland. Osmane Sahraoui zorgde na twintig minuten voor de openingstreffer en vijf minuten verdubbelde Luuk Brouwers de score, dat zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft kwam Fortuna Sittard terug in de wedstrijd. Na een overtreding van Syb van Ottele kreeg de thuisploeg een penalty, waarna Alen Halilovic vanaf elf meter raak schoot. Drie minuten na de aansluitingstreffer kopte Rodrigo Guth de gelijkmaker in.

sc Heerenveen kwam tien minuten na de 2-2 toch weer op voorsprong. Brouwers maakte zijn tweede van de avond en zette de Friezen met nog twintig minuten te gaan op 2-3. Toch kwam Fortuna Sittard nog een keer langszij en dat was mede te danken aan Mickey van der Hart. De vervanger van Andries Noppert ging in de fout op een schot van Halilovic en zo werd het 3-3 in Limburg.