Smith opent Premier League Darts met zege in Cardiff

In Cardiff is donderdagavond het nieuwe jaar in de Premier League Darts afgetrapt. De eerste van zeventien speelavonden werd afgewerkt in Wales, waar het publiek zich helaas niet van haar beste kant liet zien: op beslissende momenten was er vaak gefluit te horen.

Kwartfinales
Peter Wright en Rob Cross openden het jaar, waarbij Cross simpelweg beter was en met 6-3 de winst pakte. Thuisfavoriet Gerwyn Price rekende vervolgens met 6-4 af met een wat matig spelende Nathan Aspinall, waarna Michael Smith een mooie wedstrijd met 6-5 won van Michael van Gerwen. In een korte versie van de WK-finale was Luke Littler tot slot wereldkampioen Luke Humphries de baas: 6-2.

Halve finales
Price maakte het bepaald niet spannend tegen Cross, die niet slecht speelde, maar vrijwel constant op de beslissende momenten niet kon wat Price wel kon: legs afmaken, met 6-2 voor Price als resultaat. Littler speelde in de tweede halve finale weer zeer sterk, maar op de dubbels liet hij het liggen en zo pakte Smith met 6-5 de winst.

Finale
De koek leek ineens op voor Price, die er eigenlijk geen moment in slaagde om het Smith echt moeilijk te maken. De Welshman kon het publiek niet het gedroomde einde van de avond geven en Smith pakte met 6-2 overtuigend de winst.