Voormalig Parijs-Dakar-winnaar Jan de Rooy (80) overleden

Voormalig rallyrijder en ondernemer Jan de Rooy is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij won in 1987 als eerste Nederlander Parijs-Dakar bij de trucks.

De Rooy maakte in 1982 zijn debuut in de woestijnrally en na diverse ereplaatsen won hij met zijn DAF in 1987 de rally. Een jaar later probeerde men zelfs om met een vrachtwagen het algemeen klassement te winnen maar het liep uit op een drama. De tweede vrachtwagen van team De Rooy sloeg over de kop en navigator Kees van Loevezijn kwam erbij om het leven.

Jan de Rooy trok zich daarna terug uit de rallysport maar maakte op aandringen van zoon Gerard in 2002 zijn rentree. In 2009 stopte hij definitief.Hij had ook jarenlang de leiding over het transportbedrijf dat opgericht werd door zijn vader. Het bedrijf laat in een verklaring weten: ‘Na een heel kort ziekbed is ons pap, man en opa, vredig ingeslapen en herenigt met grote liefde Annie, 80 jaar is hij mogen worden. Hij heeft zich 65 jaar lang ingezet voor ZIJN Transport bedrijf De Rooy, dat vorig jaar het 100 jarig jubileum vierde’.