Van der Poel en Van Empel winnen laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen

Mathieu van der Poel heeft ook de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op zijn naam geschreven. In Hoogerheide won hij voor zijn landgenoten Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar.

In de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Hoogerheide reed er lange tijd een grote kopgroep samen met daarin onder anderen Mathieu van der Poel, Joris Nieuwenhuis, Pim Ronhaar, Eli Iserbyt en Thibau Nys. Van der Poel deed het lange tijd rustig aan, maar na een eerdere versnelling zou de Nederlandse wereldkampioen in de voorlaatste ronde wegrijden.

Nys probeerde nog wel Van der Poel te volgen en bleef ook enkele minuten op tien meter hangen, maar moest uiteindelijk buigen voor de grootmeester en de Nederlander reed eenvoudig naar de winst in de GP Adrie van der Poel, de wedstrijd vernoemd naar zijn vader.

Bij de vrouwen ging de winst naar Fem van Empel. De Nederlandse wereldkampioene lijkt daarmee ook klaar te zijn voor het WK van volgende week in Tabor. In een sprintje won Van Empel simpel voor de Hongaarse Kata Blanka Vas. Nederlands kampioene Lucinda Brand finishte als derde.