Van Gerwen klopt Littler in finale Dutch Masters

In de Maaspoort in Den Bosch is vrijdag- en zaterdagavond het tweede toernooi van het jaar in de World Series of Darts gespeeld. De Dutch Masters maakte na 2022 voor de tweede keer onderdeel uit van de reeks, die niet meetelt voor de wereldranglijst.

Acht wereldtoppers namen het op tegen acht 'locals' in de eerste ronde, waarbij het niveau uiteraard een stuk hoger lag dan eerder in de Bahrain Masters. Er waren dan ook beduidend meer 'locals' die de kwartfinales bereikten: Kevin Doets was met 6-2 te sterk voor Peter Wright, Raymond van Barneveld klopte Rob Cross met 6-5, Gian van Veen versloeg Michael Smith met 6-3 en Danny Noppert was Nathan Aspinall met 6-2 de baas.

De kwartfinales begonnen met een herhaling van de WK-finale en dit keer was Luke Littler met 6-5 te sterk voor wereldkampioen Luke Humphries. Doets ging er vervolgens met 6-3 af tegen Gerwyn Price, waarna Michael van Gerwen een fraaie wedstrijd met 6-5 won van Van Barneveld. Van Veen stoomde wel door, hij stuurde Noppert met 6-3 naar huis.

In de halve finales was Littler met 7-4 een maatje te groot voor Price, terwijl Van Gerwen met diezelfde cijfers een einde maakte aan Van Veen's toernooi. In de finale ging het enige tijd gelijk op, maar Van Gerwen was toch net even te sterk voor Littler en won de wedstrijd van hoog niveau met 8-6.