Boardercrosser De Blois 8e in World Cup St Moritz, Adamczykova en Grondin winnen

De beste snowboardcrossers van de wereld zijn in de World Cup in actie gekomen in Zwitserland. In skioord St Moritz stonden de fraaie wedstrijden op het programma, wat voor de thuisfans in elk geval twee keer reden tot juichen gaf.

Vrouwen
De Zwitserse Sophie Hediger kon voor eigen publiek haar eerste World Cup-podium pakken en moest daarvoor afrekenen met Chloe Trespeuch uit Frankrijk, de Italiaanse Michela Moioli en de Tsjechische grootheid Eva Adamczykova. Moioli en Adamczykova kenden de beste start, maar Hediger kwam met een fraaie buitenbocht naar voren en pakte plek twee. Op Adamczykova stond geen maat en de ooit zo dominante wereldkampioene won na bijna drie jaar weer eens in de World Cup, terwijl Hediger haar eerste podium pakte, voor Trespeuch.

Mannen
Glenn de Blois wist zich knap voor de halve finales te plaatsen, maar daarin was de koek op en in de kleine finale finishte hij als vierde. De Tsjech Krystof Choura kende een droomwedstrijd: slechts één keer eerder stond hij in de kwartfinales, dit keer schopte hij het tot de finale. Daarin maakte hij bij de start al gelijk een feit, waardoor hij helaas kansloos was. De winst ging naar de Canadees Eliot Grondin, die de race domineerde en thuisfavoriet Kalle Koblet naar plek twee verwees, voor de Italiaan Omar Visintin.