Medvedev en Zverev naar halve finales Australian Open

Tennissers Alexander Zverev en Daniil Medvedev hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Australian Open. In Melbourne rekende Zverev af met de Spaanse nummer twee van de wereld, Carlos Alcaraz, terwijl Medvedev de Pool Hubert Hurkacz klopte.

Medvedev, als derde geplaatst, en de als negende geplaatste Hurkacz maakten er een prima wedstrijd van, waarin set één na een break over en weer beslist werd in de tiebreak. De Rus won die set, maar Hurkacz sloeg in set twee overtuigend terug, alvorens Medvedev op zijn beurt de derde set won.

Set vier begon met een break voor Medvedev, maar Hurkacz sloeg op 3-4 terug en plaatste er gelijk een break achteraan, waardoor een vijfde set nodig was. In die beslissende set was het Medvedev die op 3-3 een break plaatste en dat bleek genoeg om het kort daarop met zijn tweede matchpoint af te maken: 7-6 (4), 2-6, 6-3, 5-7, 6-4.

Zverev (6) had het vervolgens aanvankelijk bepaald niet moeilijk met Alcaraz, die hij in no time de eerste twee sets af wist te troggelen. In set drie knokte de Spanjaard zich terug van een achterstand en won hij met heerlijk spel de tiebreak, maar in de vierde set liet Zverev zien dat hij dit keer simpelweg de betere was: 6-1, 6-3, 6-7 (2), 6-4.