Slotrit en eindzege voor Williams in Tour Down Under

Stephen Williams heeft de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De Britse wielrenner van Israel-Premier Tech begon de laatste rit als leider en zou ook de slotrit op zijn naam schrijven. In een sprintje met drie won hij voor Jhonatan Narváez en Isaac Del Toro. Dat was ook het eindpodium in Australië.

De laatste rit ging over 128 kilometer tussen Unley en Mount Lofty. Een heuvelachtige etappe waar de klassementsrenners zich nog eens konden tonen in de Tour Down Under. Lange tijd reed er een vlucht van zeven vooruit, maar die werden op vijf kilometer van de finish ingerekend.

Op de slotbeklimming van de Mount Lofty toonde Isaac Del Toro zijn talent. De jonge Mexicaan, die eerder al een rit wist te winnen, ging in de aanval op anderhalve kilometer van de streep en alleen Jhonatan Narváez, Stephen Williams, Laurence Pithie en Bart Lemmen konden mee. Pithie probeerde het daarna, maar Del Toro haalde de Nieuw-Zeelander weer terug en er kwam een sprint met vier en daarin was Williams duidelijk de snelste, voor Narvaéz en Del Toro. Lemmen, die hier zijn debuut maakt voor Visma-LAB reed keurig naar een vierde plaats.

Het eindklassement ging ook naar Williams. Hij won met negen seconden op Narvaéz en Del Toro maakte het eindpodium compleet. Lemmen reed naar een knappe vijfde plaats in het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com