Handballers verliezen op EK van Noorwegen

De Nederlandse handballers hebben op het Europees kampioenschap in Duitsland ook hun tweede wedstrijd in de hoofdronde verloren. Na de ruime nederlaag tegen wereldkampioen Denemarken, waar het lange tijd nog gelijk op ging, was ook Noorwegen net te sterk.

De vicewereldkampioen van 2017 en 2019 had het in Hamburg zwaar met de Nederlandse ploeg van bondscoach Staffan Olsson, die vooral in de eerste helft constant een voorsprong had en zelfs met 18-16 de rust in ging. De Noren schoten in de tweede helft uit de startblokken en maakten snel gelijk, maar Nederland bleef prima mee komen.

Na een minuut of tien in de tweede helft ging het echter fout en liep Nederland in rap tempo tegen meerdere tegengoals op. De ploeg bleef knokken, maar het was niet meer genoeg om nog op gelijke hoogte te komen en met 35-32 was de tweede nederlaag in de hoofdronde een feit.

Nederland speelt nog tegen Slovenië (zondag) en Portugal (dinsdag), maar de kans op het bereiken van de halve finales lijkt inmiddels erg klein.