Rojer, Koolhof en Schuurs dubbelen zich naar achtste finales op Australian Open

Tennisser Jean-Julien Rojer en zijn Britse kompaan Lloyd Glasspool staan in de achtste finales op de Australian Open. Het als elfde geplaatste duo won met de nodige moeite van André Göransson uit Zweden en de Fransman Albano Olivetti: 7-6 (3), 4-6, 6-2.

Ook Wesley Koolhof en de Kroaat Nikola Mektic, als veertiende geplaatst, staan in de achtste finales. Zij hadden het minder moeilijk met de Fin Harri Heliövaara en John Peers uit Australië: 6-1, 6-4. Het toernooi eindigde na een tiller voor de nummers één van de plaatsingslijst, Ivan Dodig en Austin Krajicek. Het Kroatisch-Amerikaanse tweetal ging met 6-4, 6-7 (8), 7-6 (7) onderuit tegen de Serviër Nikola Cacic en de Oekraïner Denys Molchanov.

Bij de vrouwen is Demi Schuurs met de Braziliaanse Luisa Stefani als negende geplaatst, zij namen het op tegen het Amerikaanse duo Peyton Stearns/Caroline Dolehide en wonnen met 7-6 (6), 4-6, 7-5. Bibiane Schoofs en de Belgische Kimberley Zimmermann moesten hun eersterondepartij nog afwerken, wat na een goede start eindigde met een nederlaag tegen Guo Hanyu en Jiang Xinyu uit China: 7-6 (5), 4-6, 1-6.

Het toernooi bij de gemengde dubbels begon met een ware thriller voor de als achtste geplaatste Rojer en zijn Australische kompaan Ellen Perez: Heliövaara en de Noorse Ulrikke Eikeri moesten er na een lange strijd met 6-7 (6), 7-6 (4) [12-10] aan geloven. Schuurs en de Monegask Hugo Nys staan ook in de tweede ronde, nadat zij eveneens een lange wedstrijd wonnen: 6-7 (4), 6-2 [11-9] tegen Miyu Kato uit Japan en de Duitser Tim Pütz.