Sabalenka met 'double bagel' naar achtste finales Australian Open

Tennisster Aryna Sabalenka is bijzonder hard op weg om haar Australian Open-titel te verdedigen. De als tweede geplaatste Wit-Russische rekende vrijdag in Melbourne met een heuse double bagel af met Lesia Tsurenko (28) uit Oekraïne: 6-0, 6-0.

In drie wedstrijden heeft Sabalenka tot nu toe welgeteld zes games verloren, maar Amanda Anisimova hoopt daar wel wat aan te veranderen. De Amerikaanse won met 7-5, 6-4 van de Spaanse Paula Badosa en mag het op gaan nemen tegen de Wit-Russische titelverdedigster.

Coco Gauff (4) won in haar tweede opeenvolgende Amerikaans onderonsje met speels gemak van Alycia Parks (6-0, 6-2) en krijgt nu een Poolse tegenstandster: Magdalena Frech rekende met 4-6, 7-5, 6-4 af met de Russische qualifier Anastasia Zakharova.

Barbora Krejcikova (9) uit Tsjechië kende een stroef begin tegen thuisqualifier Storm Hunter, maar versloeg de Australische uiteindelijk wel met 4-6, 7-5, 6-3. Krejcikova mag het opnemen tegen de nog altijd maar 16-jarige Russische Mirra Andreeva, die met 1-6, 6-1, 7-6 (5) afrekende met de Française Diane Parry.

Tot slot ging de als tiende geplaatste Braziliaanse Beatriz Haddad Maia met 7-6 (7), 6-3 onderuit tegen de Russische qualifier Maria Timofeeva. Die mag het voor een plek in de kwartfinales opnemen tegen een Oekraïnse: Marta Kostyuk was met 2-6, 6-4, 6-4 te sterk voor Timofeeva's landgenote Elina Avanesyan.