Koolhof, Rojer en Schuurs dubbelen door op Australian Open

De Australian Open is al een paar dagen in volle gang, maar door vertragingen wegens onder meer de regen is de eerste ronde in de dubbeltoernooien nog altijd niet afgelopen. Een flinke rij Nederlanders speelde al wel in de eerste ronde en dat leverde enigszins beperkt succes op.

Mannendubbels
Wesley Koolhof en zijn Kroatische kompaan Nikola Mektic, als veertiende geplaatst, begonnen met een duel tegen Sadio Doumbia en Fabien Reboul, die het ze moeilijker maakte dan gedacht. Toch wonnen Koolhof en Mektic wel gewoon: 7-6 (4), 2-6, 6-3.

Jean-Julien Rojer is met de Brit Lloyd Glasspool als elfde geplaatst en probeert zijn 'Career Grand Slam' te voltooien, waarbij hij eerst twee Nederlanders tegenover zich had: Tallon Griekspoor en Bart Stevens werden met 7-6 (2), 6-2 echter vakkundig opzij geschoven.

Minder goed ging het voor Botic van de Zandschulp en zijn Amerikaanse kompaan Mackenzie McDonald: het duo verloor met 6-7 (6), 1-6 van de Mexicaan Santiago Gonzalez en de Brit Neal Skupski. Matwé Middelkoop en de Braziliaan Marcelo Melo gingen met 6-7 (4), 5-7 onderuit tegen de Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury, terwijl Robin Haase met de Indiër Yuki Bhambri een thriller verloor van het Colombiaans/Braziliaanse duo Nicolas Barrientos/Rafael Matos: 6-1, 6-7 (8), 6-7 (7).

Vrouwendubbels
Met de Braziliaanse Luisa Stefani is Demi Schuurs in Melbourne als negende geplaatst en voor het duo begon het toernooi goed: Sorana Cirstea uit Roemenië en de Kroatische Donna Vekic werden met 6-2, 7-5 verslagen. Arantxa Rus verloor ondertussen met de Duitse Tatjana Maria kansloos van Katarzyna Kawa uit Polen en de Oekraïnse Marta Kostyuk: 0-6, 2-6.