Sabalenka door op Australian Open, 16-jarige schakelt Jabeur uit

Tennisster Aryna Sabalenka staat zonder problemen in de derde ronde van de Australian Open. De als tweede geplaatste Wit-Russische won zonder overdreven inspanning van de pas 16-jarige Tsjechische qualifier Brenda Fruhvirtova: 6-3, 6-2.

In een Amerikaans onderonsje rekende Coco Gauff (4) met 7-6 (2), 6-2 af met Caroline Dolehide, terwijl de Tsjechische Barbora Krejcikova (9) de Duitse Tamara Korpatsch met twee keer 6-2 de baas was. Beatriz Haddad Maia (10) uit Brazilië won met 6-1, 6-2 van het 16-jarige Russische toptalent Alina Korneeva, die na twee Grand Slam-zeges vorig jaar bij de junioren haar seniorendebuut maakte in Melbourne.

Voor twee top-10-speelsters betekende de tweede ronde al het eindstation in Australië. De pas 16-jarige Russische Mirra Andreeva, die vorig jaar al indrukwekkend goed was met onder meer een achtstefinaleplek op Wimbledon, was met 6-0, 6-2 veel te sterk voor de Tunesische Ons Jabeur (6), terwijl de Griekse Maria Sakkari (8) met twee keer 6-4 onderuit ging tegen de Russische Elina Avanesyan.