AZ schopt hoofdtrainer Pascal Jansen eruit na dramatische wedstrijd tegen Quick Boys

AZ heeft besloten om per direct afscheid te nemen van hoofdtrainer Pascal Jansen. Dit nieuws volgt kort na een moeizame overwinning in het bekertoernooi en recente teleurstellingen in de Eredivisie en de Conference League. Maarten Martens, die sinds de zomer assistent was bij de eerste selectie, neemt het roer over voor de rest van het seizoen.

De reeks tegenvallende resultaten, waaronder verliezen tegen FC Twente en PSV en een vroege exit uit de Conference League, hebben geleid tot deze beslissing. Technisch directeur Max Huiberts gaf aan dat, ondanks de moeilijke beslissing, de club dankbaar is voor de bijdrage van Jansen in de afgelopen vijf jaar. Jansen, sinds december 2020 hoofdtrainer, uitte zijn teleurstelling maar ook trots op zijn periode bij de club.

Jansen's termijn als hoofdtrainer kenmerkte zich door een derde, vijfde en vierde plaats in de Eredivisie en een halve finale in de Conference League. Hij volgde destijds Arne Slot op, die ontslagen werd na het uitlekken van gesprekken met Feyenoord. Ondanks een strijdbare houding na de recente nederlaag tegen FC Twente, komt er nu een einde aan zijn periode als hoofdtrainer van AZ.