Tennisster Garcia verstoort comeback Osaka, Gauff simpel door op Australian Open

Op de Australian Open in Melbourne heeft tennisster Coco Gauff zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde. De Amerikaanse US Open-winnares van vorig jaar, als vierde geplaatst, rekende met 6-3, 6-0 simpel af met de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova.

Ook de Tunesische Ons Jabeur (6) staat zonder problemen in de tweede ronde: de kwartfinaliste van 2020 was met 6-3, 6-1 te sterk voor de Oekraïnse qualifier Yulia Starodubtseva. Voor de Tsjechische Marketa Vondrousova (7) viel het doek al in ronde één: de Oekraïnse qualifier Dayana Yastremska was met 6-1, 6-2 beduidend sterker.

De Braziliaanse Beatriz Haddad Maia, als tiende geplaatst, had het een stuk moeilijker met de Tsjechische Linda Fruhvirtova, maar won wel: 6-2, 3-6, 6-2. Het doek viel voor de Russische Veronika Kudermetova (15), die met 7-6 (4), 1-6, 6-1 sneuvelde tegen de Zwitserse Viktorija Golubic.

Tweevoudig winnares Naomi Osaka keerde terug na een jaar afwezigheid wegens zwangerschap, maar dat verliep nog niet geweldig: Caroline Garcia uit Frankrijk, als zestiende geplaatst, was de Japanse met 6-4, 7-6 (2) de baas.