Djokovic heeft vier uur nodig om 18-jarige Prizmic te verslaan op Australian Open

Tennisser Novak Djokovic is de jacht op zijn elfde Australian Open-titel behoorlijk moeizaam begonnen. De als eerste geplaatste Servische titelverdediger nam het op tegen de pas 18-jarige Kroatische qualifier Dino Prizmic, maar had er grote moeite mee.

Djokovic won de eerste set nog soepel, zoals verwacht, maar in set twee maakte Prizmic het hem ineens bijzonder moeilijk. De jonge Kroaat won zelfs de tiebreak, waarna hij Djokovic keer op keer tot lange rally's wist te dwingen. Het duurde maar liefst vier uur en daarmee was het zijn langste eersterondepartij ooit, maar Djokovic won uiteindelijk we: 6-2, 6-7 (5), 6-3, 6-4.

De als vijfde geplaatste Rus Andrey Rublev had het eveneens zwaar en wel met Thiago Seyboth Wild uit Brazilië. Rublev won nog wel gewoon de eerste twee sets, maar daarna pakte Seyboth Wild twee sets op rij. In een spannende laatste set was een tiebreak nodig en daarin wist Rublev alsnog de winst te pakken: 7-5, 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (6).

De Amerikaan Taylor Fritz (12) had ook vijf sets nodig in zijn eerste partij, waarin hij tegen Facundo Diaz Acosta uit Argentinië speelde. Die won twee van de eerste drie sets, alvorens Fritz zich herpakte en de Argentijn naar huis stuurde: 4-6, 6-3, 3-6, 6-2, 6-4.