Waterpolosters Europees kampioen na thriller tegen Spanje

De Nederlandse waterpolosters zijn na wereldkampioen nu ook Europees kampioen. In de finale tegen Spanje won Oranje met 8-7 (1-2, 4-1, 1-2, 2-2) na een laat doelpunt van Bente Rogge.

De finale tegen Spanje was een herhaling van de finale op het WK. Toen won Nederland na strafworpen en ook dit keer werd het een spannende finale tussen de beide landen. De Spaanse waterpolosters begonnen sterk aan de wedstrijd en namen een 0-2 voorsprong. Nederland kwam in het eerste kwart nog wel terug tot 1-2 na een rake strafworp van Simone van de Kraats.

In het tweede kwart ging Nederland beter en zou dankzij Kitty-Lynn Joustra op voorsprong komen na twee snelle doelpunten achter elkaar. Spanje kwam terug tot 3-3, waarna de Nederlandse waterpolosters uitliepen naar een 5-3 voorsprong dankzij goals van Sabrina van der Sloot en Vivian Sevenich.

Waar Oranje in het tweede kwart duidelijk de overhand had ging Spanje vanaf het derde kwart vooral aanvallend beter spelen. Spanje kwam in het derde kwart terug tot 6-5 en vrij snel in het laatste kwart maakte Spanje gelijk. Nederland kwam weer op voorsprong dankzij aanvoerder Van der Sloot, en daarna maakten de Spaanse waterpolosters opnieuw gelijk.

Met nog dertig seconden in het laatste kwart hadden de Nederlandse waterpolosters een vrouw meer in het bad en daar profiteerde Oranje optimaal van doordat Bente Rogge met nog zes seconden te gaan raak schoot.