Handbalsters kloppen ook Brazilië en zijn dicht bij kwartfinales WK

De Nederlandse handbalsters hebben een grote stap gezet richting de kwartfinales van het WK. Oranje won in de hoofdgroepsfase van Brazilië met 35-27 en is nog altijd ongeslagen op het WK.

Nederland kende een uitstekende start tegen Brazilië. Binnen enkele minuten stond Oranje met 5-0 voor en gedurende de eerste helft hielden ze die voorsprong vast en gingen de Nederlandse handbalsters met een 18-13 voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam de overwinning nooit in gevaar en won Nederland met 35-27 van Brazilië. Dione Housheer was met zes treffers topscorer aan Nederlandse kant, gevolgd door Lois Abbingh die goed was voor vijf goals. Maar de grote uitblinkster was Yara ten Holte. De Nederlandse goalie had een aantal fantastische reddingen en werd dan ook terecht uitgeroepen tot beste speelster van de avond.

Aankomende vrijdag speelt Oranje de volgende wedstrijd in de hoofdronde, dan spelen ze tegen Oekraïne. Bij winst plaatst Nederland zich voor de kwartfinale.