FOK! Wat een weer: het blijft droog

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het hele land m.u.v. Zeeland kan het plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. In de zuidelijke helft komt plaatselijk dichte mist voor. Deze kan zich de komende uren noordwaarts uitbreiden.

Het verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

geel (Foto: KNMI)


Vanochtend kan de mist in het zuiden zich verder naar het noorden verplaatsen. Hier en daar is het eerst nog glad door bevriezing van natte weggedeelten. Verder is het droog en schijnt op enkele plaatsen de zon. De wind neemt toe naar zwak tot matig uit het zuiden.

Vanmiddag kan er in het noorden nog mist voorkomen en daar is er ook vrij veel bewolking. In het zuiden en midden is er zon. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van net iets boven het vriespunt in het noordoosten tot 5°C in het zuidwesten. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, later in het Waddengebied mogelijk krachtig, windkracht 6.

Vanavond neemt de bewolking verder toe. Later kan het in het zuidwesten wat regenen. De wind uit het zuidoosten is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht trekt de regen van het zuidwesten uit verder noordoostwaarts. Aan het einde van de nacht wordt het in het zuidwesten weer droog. In het noordoosten is er (natte) sneeuw mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van iets onder het vriespunt in het noordoosten tot 4°C in Zeeland. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Tot morgen!

                   

Een grauw parktafereeltje met sneeuwresten in Apeldoorn
Een grauw parktafereeltje met sneeuwresten in Apeldoorn (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.