FOK! Wat een weer: steeds iets droger

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In de provincies Friesland, Groningen en Drenthe is het plaatselijk glad door sneeuwresten en/of bevriezing van natte weggedeelten. Vooral het verkeer kan hinder ondervinden van de gladheid.

In de loop van de ochtend verdwijnt de gladheid.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend overheerst de bewolking en valt er plaatselijk nog wat lichte (mot)regen. Van het zuidwesten uit kan de zon af en toe doorbreken. De wind komt uit een westelijke richting en is zwak tot matig, aan zee eerst nog vrij krachtig.

Vanmiddag is de zon vooral in het zuidwesten af en toe te zien. Verder is het vaak bewolkt en kan er een lichte bui voorkomen. Het wordt 3°C in het noordoosten en 7°C in het zuidwesten. De wind is westelijk en overwegend matig.

Vanavond klaart het van het zuidwesten uit steeds vaker op en wordt het droog. In de loop van de avond kan het plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Boven land is er weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat nog af en toe een matige wind uit het westen.

Komende nacht is plaatselijk nog een spat regen mogelijk. Verder ontstaat in de loop van de nacht in het zuiden plaatselijk mist. De minimumtemperatuur ligt op veel plaatsen iets onder het vriespunt en plaatselijk kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Er is weinig wind.

Tot morgen!

                   

Zonsopkomst op de Purmerdijk richting Edam (Foto: Pukeko)
Zonsopkomst op de Purmerdijk richting Edam (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.