FOK! Wat een weer: sneeuw wordt regen

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Met uitzondering van Zeeland is het plaatselijk glad door sneeuwresten. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

Vanaf halverwege de ochtend trekt er van het zuiden uit een nieuw gebied met (natte) sneeuw noordwaarts. Aan het einde van vanavond verlaat deze winterse neerslag het noorden. Ook hierdoor kan het glad worden.

In de loop van de middag gaat de (natte) sneeuw van het zuiden uit over in regen en zal de gladheid verdwijnen. In het noorden kan het tot en met dinsdagnacht glad blijven.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend valt er in het noorden eerst nog regen. Verder is het bewolkt en halverwege de ochtend trekt van het zuidwesten uit een gebied met regen en natte sneeuw het land binnen. Dit gebied breidt zich geleidelijk uit over de rest van het land, alleen het noorden blijft tot aan het einde van de ochtend droog. De zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanmiddag is het bewolkt en gaat er ook in het noorden (natte) sneeuw vallen, in de zuidelijke helft van het land gaat de neerslag over van sneeuw in regen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het noorden tot +3°C in het zuiden. De wind is oost tot zuidoost en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Vanavond valt er in het noorden sneeuw, elders regen. De wind komt uit het oosten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Vannacht valt er af en toe (mot)regen. In het (uiterste) noorden kan daar eerst nog wat natte sneeuw bij zitten. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het noordoosten tot 5°C in het zuiden. Langs de noordkust staat een vrij krachtige oostenwind, boven land staat weinig wind.

Tot morgen!

                   

Ochtendgloren richting Edam (Foto: Pukeko)
Ochtendgloren richting Edam (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.