FOK! Wat een weer: code geel door gladheid, bevriezing en sneeuw

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vannacht en in de ochtend plaatselijk glad door bevriezing, vanmiddag en vanavond door sneeuw.

Tot aan het einde van de ochtend kan het in het hele land, met uitzondering van Limburg, plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Vooral het verkeer kan hiervan hinder ondervinden.

Verder kan het in de middag en avond in het hele land opnieuw glad worden door sneeuwval. Een gebied met sneeuw trekt vanaf het begin van de middag van zuidwest naar noordoost over het land. De sneeuw verlaat het noordoosten aan het begin van de nacht naar maandag. Op veel plaatsen valt 1-3 cm, plaatselijk mogelijk 5 cm.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend komt in het oosten en noordoosten eerst plaatselijk mist voor, elders zijn er opklaringen. In het hele land kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De mist lost in de tweede helft van de ochtend op. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuiden en is boven land matig, aan de kust neemt de wind toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanmiddag is het bewolkt en van het zuidwesten uit gaat het sneeuwen, hierdoor kan het glad worden. De maximumtemperatuur ligt rond +2°C. De wind draait naar het zuidoosten en is boven land matig, aan de westkust (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanavond trekt het gebied met sneeuw noordoostwaarts over het land, er valt op veel plaatsen 1-3 cm vallen, plaatselijk mogelijk tot 5 cm. Langs de westkust vallen later nog enkele winterse buien. De wind komt uit het zuidoosten en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Vannnacht valt er in het noordoosten eerst nog sneeuw of wat onderkoelde regen, elders is het droog. Vanwege het aanwezig sneeuwdek kan het nog wel overal plaatselijk glad zijn. De minimumtemperatuur ligt rond of iets boven het vriespunt. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst mogelijk krachtig, windkracht 6.

Tot morgen!

                   

Een winterse blauwe lucht inclusief kaal takkenwerk (Foto: Ouwesok)
Een winterse blauwe lucht inclusief kaal takkenwerk (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.