FOK! Wat een weer: koud en regionaal glad

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In de loop van de middag trekken er vanaf de Noordzee buien met regen en natte sneeuw de westelijke kustprovincies binnen. Vanaf het einde van de middag kan het glad worden door zowel sneeuw als door bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de avond kan dit ook in het noorden gebeuren.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend valt er in het noordoosten wat motsneeuw. Verder is het op de meeste plaatsen droog en plaatselijk kan een mistbank voorkomen. In het westen schijnt vanmorgen af en toe de zon, elders is er bewolking. Er staat weinig wind.

Vanmiddag wisselen zon en bewolking elkaar af. In het westen en noordwesten trekken winterse buien vanaf de Noordzee het land op, vanaf het einde van de middag kan het daardoor plaatselijk glad worden. De maximumtemperatuur ligt in het oosten en zuidoosten rond het vriespunt, aan de kust wordt het ongeveer 4°C. Er is landinwaarts weinig wind. Aan de kust staat een matige wind uit westelijke richtingen.

Vanavond is er in het noorden en westen een enkele (winterse) bui mogelijk met kans op gladheid. Er is landinwaarts weinig wind. Aan de kust staat een matige wind uit een westelijke richting.

Komende nacht zijn er in het noordwesten enkele winterse buien mogelijk. Verder kan er landinwaarts op veel plaatsen ook mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt aan de zuidwestkust rond het vriespunt. Landinwaarts vriest het plaatselijk ongeveer 4 graden. Er staat landinwaarts nauwelijks wind, aan de zuidwestkust neemt de wind toe naar vrij krachtig.

Tot morgen!

                   


Afgelopen week kwam er een schilderij tevoorschijn bij het Oudelandsdijkje bij Purmerend (Foto: Pukeko)
Afgelopen week kwam er een schilderij tevoorschijn bij het Oudelandsdijkje bij Purmerend (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.