FOK! Wat een weer: koud en glad

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Plaatselijk kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten, vooral in de kustgebieden ook door een sneeuwbui. In het noorden en oosten en in Zeeland komt plaatselijk dichte mist voor. De komende uren kan ook elders dichte mist ontstaan.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is er eerst nog op veel plaatsen (dichte) mist en kan het plaatselijk glad zijn. In het noordelijk kustgebied zijn er enkele buien met (natte) sneeuw. Er is weinig wind, aan de noordkust staat af en toe een matige west- tot noordwestenwind.

Vanmiddag lost de mist op de meeste plaatsen op, er zijn dan perioden met zon. Er zijn echter ook plaatsen waar het grijs en mogelijk ook mistig blijft. In het noordelijk kustgebied is een lichte bui met natte sneeuw mogelijk. De middagtemperatuur ligt tussen -1°C waar de mist hardnekkig blijft tot 5°C plaatselijk aan zee.

Vanavond is het droog, op een enkele lichte (sneeuw)bui in het noordelijk kustgebied na. Regionaal is het mistig. Het gaat overal licht vriezen. Aan de kust staat een matige noordoostenwind, landinwaarts is er weinig wind.

Komende nacht komt plaatselijk mist voor. De minimumtemperatuur tussen 0°C aan de kust en -6°C plaatselijk landinwaarts. Aan de kust staat een matige wind uit uiteenlopende richtingen. Landinwaarts is er weinig wind.

Tot morgen!

                   

In het oosten des lands is afgelopen de eerste sneeuw gevallen (Foto: Anouk)
In het oosten des lands is afgelopen de eerste sneeuw gevallen (Foto: Anouk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.