FOK! Wat een weer: droog

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In het midden en oosten vanochtend eerst nog kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Hiervan kan het verkeer hinder ondervinden. Halverwege de ochtend zal de gladheid verdwijnen.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het landinwaarts droog en schijnt de zon. In de kustprovincies komt meer bewolking voor en trekken er enkele winterse buien over. Tot halverwege de ochtend kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De wind draait naar een noordelijke richting en neemt af naar zwak tot matig.

Vanmiddag is het droog en hebben we een afwisseling van zon en bewolking. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +3°C in het oosten tot +6°C langs de westkust. Aan het einde van de middag daalt de temperatuur landinwaarts al vrij snel onder nul, vooral daar waar eventueel nog sneeuw ligt. Er staat eerst weinig wind. Later in de middag wordt de wind zwak tot matig uit een zuidwestelijke richting, langs de kust wordt de wind westelijk en neemt toe naar vrij krachtig.

Vanavond gaat het in de noordelijke helft van het land regenen, in het oosten mogelijk ook met natte sneeuw. Aan de kust zijn er buien, mogelijk met hagel of onweer. In de zuidelijke helft is het droog en zijn er nog brede opklaringen. De temperatuur loopt in het midden en noorden weer op naar enkele graden boven nul. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en is vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht valt vooral in het midden en noorden plaatselijk regen, in het oosten is ook natte sneeuw mogelijk. De wind is overwegend zuidwestelijk, matig. Aan de kust staat een krachtige, mogelijk harde westelijke wind. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C in het zuidwesten en -1°C in het noordoosten. Daar kunnen natte weggedeelten door bevriezing plaatselijk glad worden.

Tot morgen!

                   

Typisch, sneeuw in Winterswijk (Foto: _UserName_)
Typisch, sneeuw in Winterswijk (Archief)foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.