Uitslag PSV - Ajax

PSV is nog altijd foutloos in de eredivisie. In de wedstrijd tegen Ajax won de ploeg van Peter Bosz met 5-2 nadat hij bij rust nog tegen een achterstand aan keek. Door een nieuwe nederlaag van de Amsterdammers staat het nu laatste in de eredivisie.

De wedstrijd tussen PSV en Ajax was heel erg open. Direct in de eerste minuut kreeg Brian Brobbey een goede kans om op voorsprong te schieten, maar hij stuitte op de doelman van PSV. Niet veel later miste Brobbey nog voor open doel, maar alsnog kwamen de Amsterdammers op voorsprong dankzij Branco van der Boomen met een schot vanaf de zestien. De voorsprong van Ajax was verdiend, maar toch maakte PSV vrij snel gelijk via Hirving Lozano. De Mexicaanse buitenspeler werd in alle vrijheid aangespeeld, waarna hij het in de korte hoek vrij simpel afmaakte.

PSV kwam na die goal beter in de wedstrijd, maar toch ging Ajax met een voorsprong de rust in. Brobbey maakte ditmaal wel vlak voor rust een kans af en zette de Amsterdammers op voorsprong. Maar direct na rust draaide PSV de wedstrijd weer volledig om. De trainer bracht Guus Til en Ismael Saibari en Ajax kreeg geen grip meer op het middenveld van PSV. Luuk de Jong maakte snel de gelijkmaker van dichtbij, nadat eerst een schot van Lozano op de paal eindigde en snel daarna zorgde Saibari voor de 3-2.

Ajax kwam daarna nooit meer in de wedstrijd en PSV liep uit naar een 5-2 overwinning na twee goals van Lozano, die daarmee zijn hattrick maakte. De ploeg van Peter Bosz is nog altijd foutloos in de eredivisie met dertig punten uit tien wedstrijden. Waar PSV geen fouten maakt in de eredivisie is Ajax terug te vinden op de laatste plaats in de eredivisie.