Sabalenka en Pegula naar derde ronde Roland Garros, Garcia sneuvelt

Tennisster Aryna Sabalenka heeft zich zonder al teveel problemen geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De Wit-Russische nummer twee van de wereld stuurde landgenote en qualifier Iryna Shymanovich met 7-5, 6-2 terug naar huis en neemt het hierna op tegen de Russische Kamilla Rakhimova.

Ook de Amerikaanse Jessica Pegula, de nummer drie van de wereld, is weer een stap verder: ze won set één tegen Camila Giorgi met 6-2, waarna de Italiaanse geblesseerd op moest geven. De Russische Daria Kasatkina (9) was met 6-3, 6-4 een maatje te groot voor de Tsjechische Marketa Vondrousova, die in 2019 de Roland Garros-finale als uitschieter had.

Het doek viel voor de thuisfavoriete in het vrouwentoernooi: Caroline Garcia, als vijfde geplaatst, ging met 6-4, 3-6, 5-7 onderuit tegen de Russische Anna Blinkova, die in ronde drie de Oekraïnse Elina Svitolina tegenover zich heeft staan. Liudmila Samsonova (15), eveneens een Russische ging met 6-4, 5-7, 5-7 onderuit tegen landgenote Anastasia Pavlyuchenkova, die Anastasia Potapova nóg weer een Russische treft.