NBA: Ontketende Curry knalt Kings met 50 punten naar huis, Heat opent met winst

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is zondagavond de tweede ronde van de playoffs van start gegaan, de halve finales in de conferences. De eerste wedstrijd uit die ronde stond op de planning, maar er stond ook nog een beslissende eersterondewedstrijd gepland.

New York Knicks - Miami Heat
In Madison Square Garden begon de eerste halve finale van de Eastern Conference en dat werd gelijk al een vrij spannende wedstrijd. De Knicks kwamen na een wat moeizame start goed op dreef en pakten een mooie voorsprong, maar Miami, waarvoor de halfgeblesseerde Jimmy Butler 25 punten scoorde, kwam in het derde kwart langszij. De Heat pakte vervolgens de leiding, leek die halverwege Q4 bijna te verliezen, maar hield stand en opende met een 101-108 zege.

Game 2: Dinsdagavond 3 mei, 01.30u (NL); New York Knicks - Miami Heat

Sacramento Kings - Golden State Warriors (3-3)
De Kings en de Warriors zaten juist aan het einde van hun serie: in het Golden 1 Center in Sacramento werd wedstrijd zeven gespeeld, waarin het in de eerste helft volledig gelijk op ging. Daar kwam in de tweede helft beetje bij beetje een einde aan: de Warriors liepen weg naar tien punten voorsprong aan het eind van Q3, om het vervolgens in Q4 op indrukwekkende wijze af te maken. Een ontketende Stephen Curry, goed voor 50 punten, bracht de Warriors samen met Kevon Loomey (21 rebounds) naar een 100-120 zege en een plekje in de halve finales van de Western Conference, waarin de ploeg dinsdagavond om 04.00u Nederlandse tijd thuis begint tegen de Los Angeles Lakers.