Honda domineert en wint 24 uur van Le Mans

In Frankrijk is gedurende het weekeinde de 24 uur van Le Mans voor de motoren verreden. De 46e editie werd niet bepaald een superspannende, maar dat mocht de pret op en rondom de baan natuurlijk niet drukken.

Al in de eerste echte bocht van de hele race ging het flink fout met een van de topfavorieten: Gregg Black stuiterde met de #12 SERT Suzuki, winnaar van de vorige twee edities, hard het grind in na een aanvaring met de #5 F.C.C. TSR Honda van Josh Hook, de winnende machine van 2020. De Suzuki kon door de reparaties pas na een dik half uur echt beginnen, maar werkte zich met een verder uitstekende race knap op naar de zevende plek.

De #7 YART Yamaha had na vier uur de leiding, maar gedurende de avond ging de #5 Honda er voorbij. Met Hook, Mike di Meglio en Alan Techer bleven ze noemenswaardige problemen verder bespaard, terwijl de #7 Yamaha, maar ook onder meer de #37 BMW de nodige problemen kenden. Honda reed indrukwekkend stabiel en pakte de winst, drie ronden voor YART Yamaha en met het team van BMW op nog eens drie ronden op de derde plek.

De winst in de Superstock was voor de #9 Tecmas MRP BMW met Kenny Foray, Jan Buhn en Loïc Arbel, nadat de #41 CHROMEBURNER-RAC41 met onder meer Wayne Tessels in de slotfase vanaf leidende positie onderuit schoof op een oliespoor.

Het volgende grote evenement in het Endurance World Championship is de 24 uur van Spa-Francorchamps in juni.