Uitslag sc Heerenveen - FC Groningen

sc Heerenveen heeft de Derby van het Noorden gewonnen. In Friesland wonnen de Friezen met 3-1 van FC Groningen, waardoor Heerenveen nu op de zevende plaats staat. FC Groningen staat halverwege het seizoen op een teleurstellende vijftiende plaats.

Heerenveen kwam al binnen de vijf minuten op voorsprong. Op een lange bal van Andries Noppert wist Amin Sarr te scoren. Bij rust was de stand weer in evenwicht nadat Florian Krüger vijf minuten voor rust de terechte gelijkmaker maakte.

Na rust ging het lange tijd gelijk op, tot Pelle van Amersfoort in de 81e minuut van dichtbij een corner van Thom Haye binnentikte. En anderhalve minuut later besliste Sarr de wedstrijd door zijn tweede goal van de middag te maken.

Groningen staat door de nederlaag vijftiende en heeft evenveel punten als de nummers zestien en zeventien (FC Emmen en FC Volendam). Heerenveen staat op een keurige zevende plaats.