Nieuw Formule E-tijdperk begonnen met dominante zege Dennis, Frijns breekt pols

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad is zaterdagavond het nieuwe seizoen in de Formule E afgetrapt. Dat gebeurde met de Gen3-auto's, de nieuwe en veel krachtiger generatie auto's in de elektrische raceklasse.

De eerste poleposition van het seizoen was voor Mahindra-coureur Lucas di Grassi, die Andretti-rijder Jake Dennis naast zich had. Achter hen volgden Jake Hughes namens McLaren, André Lotterer van Andretti, Dan Ticktum voor NIO Racing en de Porsche van Pascal Wehrlein. ABT Cupra-coureur Robin Frijns moest het doen met een negentiende startplek.

Di Grassi kende een uitstekende start en behield zijn leidende positie, terwijl Dennis, Hughes, Lotterer, Ticktum en Wehrlein allemaal hun posities vast konden houden - voor Frijns ging het minder lekker, hij reed halverwege de openingsronde tegen Norman Nato aan en had teveel schade om de race nog fatsoenlijk te kunnen vervolgen. Frijns bleek niet veel later zelfs zijn pols gebroken te hebben en moest geopereerd worden.

Kort nadat de safety car naar binnen kwam, kon deze weer naar buiten: Sam Bird was met een technisch mankement aan zijn Jaguar stil komen te staan. Na de volgende herstart schoof Wehrlein langs Ticktum en kort daarna deed Dennis een geslaagde aanval op de leidende positie van Di Grassi, terwijl Ticktum met een drivethroughpenalty wegens teveel gebruikte energie ver terug viel.

De ronde Attack Modes zorgde voor flink wat opschudding achter Dennis en Di Grassi, waar Hughes, Wehrlein, Lotterer en Sascha Fenestraz inmiddels reden op het moment dat Edoardo Mortara zich verremde en zijn auto in de barrière parkeerde. Daarna begon Di Grassi problemen te krijgen: hij was wat minder zuinig geweest en moest toezien hoe Wehrlein zijn tweede plek overnam, terwijl hij Hughes van zich af moest houden.

In de slotronden kwam Dennis totaal niet meer in gevaar, terwijl Wehrlein eenzaam op de tweede plek reed. Di Grassi bleef verdedigen tegen Hughes, die zelf volop aangevallen werd door Lotterer. Di Grassi hield vol en pakte de derde podiumplek, voor Lotterer, die in de laatste ronde nog voorbij Hughes ging.