Schansspringster Althaus wint in winters Sapporo

De beste vrouwelijke schansspringsters ter wereld zijn deze week afgereisd naar Japan, waar dit weekeinde in Sapporo twee World Cup-wedstrijden afgewerkt worden. Een week later trekt men door naar Zao, alvorens terug koers te zetten naar Europa. Zaterdagochtend werd wedstrijd één gesprongen in de prachtige winterse omstandigheden in Sapporo.

In de eerste ronde was de Duitse Katharina Althaus de beste, op de voet gevolgd door Ema Klinec uit Slovenië. In de Japanse sneeuw sprong World Cup-leidster Eva Pinkelnig uit Oostenrijk, dit seizoen vrij dominant, naar de derde plek, terwijl de Duitse Selina Freitag al op enige afstand stond. Nozomi Maruyama deed het zeer goed met plek vijf namens het thuisland, voor de Nederlands-Oostenrijkse Marita Kramer.

Met een wat matige tweede sprong leverde Kramer zeven posities in, Maruyama verloor er zelfs negen. Freitag hield de schade beperkt tot twee plekken, waardoor de leiding nog altijd in handen was van de Noorse Silje Opseth, elfde na de eerste ronde. Pinkelnig nam de leiding vervolgens over, maar Klinec ging daar gelijk ruim overheen. Het was aan Althaus om het af te maken en dat deed de Duitse overtuigend: zij pakte de winst, voor Klinec en Pinkelnig.