Van der Poel wint direct bij rentree in het veld

Mathieu van der Poel heeft direct zijn eerste zege te pakken van het seizoen. De Nederlandse alleskunner op de fiets moest halverwege het veld starten, maar al snel was hij vooraan in het veld te vinden en zou uiteindelijk solo winnen in Hulst.

Mathieu Van der Poel moest als 25ste van start, maar al snel zat de 27-jarige Nederlander al snel vooraan. Na een paar kleine valpartijen viel Van der Poel wat terug in de tweede ronde. Vanaf de derde ronde zette hij de turbo aan en zou vrij snel aansluiten bij de wereldkampioen Tom Pidcock, die samen met Laurens Sweeck een kleine voorsprong had opgebouwd.

Vrij snel daarna zou Van der Poel afstand nemen van Pidcock en Sweeck, al bleef de wereldkampioen nog wel het dichtst bij de Nederlander. In de laatste ronde was het verschil tussen Van der Poel opgelopen tot boven de tien seconden, waarna Pidcock net na de materiaalpost kreeg te maken met een bandbreuk en de strijd moest staken. Van der Poel reed onbedreigd naar de zege in Hulst, voor Sweeck. Wereldbekerleider Eli Iserbyt legde beslag op de derde plaats, vlak voor Nederlands kampioen Lars van der Haar.

Results powered by FirstCycling.com