Pieterse wint ook wereldbeker veldrijden in Hulst

Puck Pieterse heeft haar tweede overwinning in de Wereldbeker veldrijden op rij geboekt. Nadat ze vorige week de sterkte was in Overijse won ze ditmaal in Hulst. Fem van Empel zat halverwege de cross nog bij Pieterse, maar na een val moest ze genoegen nemen met een tweede plaats, Shirin van Anrooij legde beslag op de derde plaats.

Pieterse kende in Hulst de beste start. De 20-jarige Nederlandse had vrij snel een kleine voorsprong op Ceylin del Carmen Alvarado en Fem van Empel. Van Empel wist in de eerste ronde het gat naar Pieterse te dichten en het was duidelijk dat de twee Nederlandse veldrijdsters er duidelijk bovenuit steken.

Van Empel maakte daarna een technisch foutje, waardoor Pieterse weer een kleine voorsprong had, maar halverwege de cross kon ze weer aansluiten en nam daarna vrij snel over van Pieterse. Daarna ging Van Empel opnieuw in de fout in een afdaling en kende daarna ook technische problemen met haar fiets, waarna Pieterse een voorsprong had van één minuut op Van Empel.

Desondanks reed Van Empel nog steeds op de tweede plaats, doordat het verschil met de rest al sterk was opgelopen. Pieterse kon onbedreigd naar de overwinning rijden, voor haar de tweede op rij in de wereldbeker. Van Empel werd op driekwart minuut tweede. Shirin van Anrooij kwam als derde over de finish, wel op bijna twee minuten van Pieterse. Ook de nummer vier en vijf kwamen uit Nederland met Alvarado en Lucinda Brand.

Results powered by FirstCycling.com