IsraŽl doodt leider Al Aqsa Brigade in Nablus

Slechts twee dagen nadat het Israëlische leger had ingestemd met een staakt-het-vuren in de Gazastrook, heeft het in Nablus een andere hooggeplaatste Palestijnse militant gedood.

Volgens berichten was de gedode man de leider van de Al Aqsa Brigades, Al-Nablusi. De strijdmacht wordt beschouwd als de gewapende arm van de Palestijnse Fatah-organisatie. Al-Nablusi werd al lange tijd gezocht door het Israëlische leger. Bij de schietpartij in het centrum van de Palestijnse zelfbesturende stad Nablus raakten ten minste 30 mensen gewond, van wie sommigen in levensgevaar verkeren.

Vorige week nog doodde het Israëlische leger twee leden van de leiding van de Islamitische Jihad, wat leidde tot drie dagen van hevige gevechten tussen Israël en de terreurorganisatie Islamitische Jihad in de Gazastrook.
De operatie tegen de Jihad in de Gazastrook moet worden gezien als een voortzetting van een campagne op de Westelijke Jordaanoever die al maanden aan de gang is. Sinds een golf van terreur in Israël in het voorjaar, houdt het leger er meer anti-terreuroperaties.