Chaotische Moto3-race Silverstone levert winst op voor Foggia

Op het circuit van Silverstone hebben de jongelingen in de Moto3 de Grand Prix van Groot-Brittannië afgewerkt. Het was aanvankelijk een vrij typische Moto3-race, maar vooral in de slotfase barstte het behoorlijk los in de strijd.

Met Diogo Moreira stond er voor het eerst ooit in de Moto3 een Braziliaan op poleposition. Izan Guevara en Ryusei Yamanaka completeerden de eerste startrij, Riccardo Rossi, Stefano Nepa en Deniz Öncü vertrokken vanaf de tweede rij.

Öncü kwam na de zoals gebruikelijk wat chaotische openingsronde als eerste door, voor Guevara, Moreira, Ayumu Sasaki en Tatsuki Suzuki. Richting de helft van de race zat eigenlijk iedereen er nog bij in de grote kopgroep, waar Öncü, John McPhee en Dennis Foggia het tempo bepaalden.

WK-leider Sergio Garcia had zich drie ronden voor het einde opgewerkt naar de voorste gelederen, maar dat ging fout: Sasaki kegelde hem onderuit. Garcia liep weg en was in orde, Sasaki werd weggedragen per brancard, in elk geval wel bij bewustzijn.

Bij het ingaan van de slotronde nam Foggia de leiding weer in handen, Jaume Masia en Öncü volgden, voor Suzuki en Ivan Ortola. Laatsgenoemde ging echter onderuit en hij nam teamgenoot Suzuki én titelkandidaat Guevara mee - pure mazzel voor Guevara's uitgevallen rivaal Garcia.

Foggia had nog altijd de leiding en supertalent David Muñoz meldde zich, maar twee bochten voor het einde gleed hij vanaf plek drie onderuit. Foggia hield vol en pakte de winst, Masia werd tweede en Öncü pakte de derde plek, voor Kaito Toba.