Pourchaire wint F2-hoofdrace Hungaroring, Verschoor naar 8e plek

De Formule 2-coureurs hebben zondag hun hoofdrace afgewerkt op de Hungaroring. Nabij Boedapest hing er constant wat regen in de lucht, wat voor lastige keuzes zorgde in combinatie met de uiterst snel slijtende zachte banden.

De poleposition was voor Ayumu Iwasa, die Marcus Armstrong naast zich had. Felipe Drugovich en Theo Pourchaire startten vanaf rij twee, voor Logan Sargeant, Jüri Vips, Frederik Vesti, Dennis Hauger, Enzo Fittipaldi en Jack Doohan, de winnaar van de sprintrace - Richard Verschoor vertrok als veertiende.

Iwasa kende geen geweldige start, Armstrong en Pourchaire gingen erlangs en Drugovich sloot achter de Japanner aan, voor Vesti en Fittipaldi. Doohan kwam al snel in de problemen en na drie ronden stond hij binnen en voor de rest hing er eventueel regen in de lucht, wat de bandenwissels lastig te timen maakte.

Na zeven ronden kwam Drugovich binnen om een setje mediumbanden te halen, een ronde later kwamen Armstrong, Pourchaire en Iwasa hun tot snot gereden softs inruilen. Armstrong's stop ging niet lekker, hij kwam achter Pourchaire en Iwasa terecht en werd rap gepassseerd door Drugovich op diens opgewarmde banden.

Fittipaldi kwam nog iets later binnen en kwam vlak voor Iwasa terecht. Richting de helft van de race reden onder meer Vesti, Vips, Verschoor en Hauger nog voorop - zij waren op de mediumbanden gestart en konden het zich veroorloven om te kijken of ze de stop konden rekken tot het eventueel ging regenen.

Na twintig ronden kwam Hauger toch zachte banden halen en met twaalf ronden te gaan kwam ook Verschoor naar binnen vanaf plek drie. Vesti en Vips volgden een ronde later en nadat ook Liam Lawson gestopt was hadden we de daadwerkelijke volgorde weer: Pourchaire voorop, voor Fittipaldi, Iwasa, Armstrong, Drugovich en Vesti.

Nog zeven ronden voor het einde begonnen er wat druppels te vallen, maar dat zette niet echt door. Drugovich had het ondertussen zeer zwaar op zijn oude mediumbanden en werd verschalkt door Verschoor op diens nieuwe zachte banden. Iets verder naar voren hadden Vesti en Vips het net zo goed voor elkaar, ze glipten langs Armstrong.

Pourchaire reed ondertussen onbedreigd naar de winst, zijn derde van het jaar. Fittipaldi en Iwasa completeerden het podium, voor Vesti, Vips, Armstrong, Lawson en Verschoor, die een prima achtste plek liet noteren.