Leclerc schuldbewust: 'Ga mezelf opsluiten'

Charles Leclerc verloor vandaag dure punten in de strijd om de wereldtitel Formule 1 door zijn Ferrari in de banden te parkeren. Hij draaide er na afloop niet omheen dat het zijn eigen fout was.

De boordradio leek even te suggeren dat er een probleem was met het gaspedaal maar hij stak al snel de hand in eigen boezem. "Het was gewoon een fout, mijn fout", aldus een gedesillusioneerde Monegask. "Ik denk dat ik nog nooit op een hoger niveau heb gezeten zoals dit jaar. Maar daar koop ik niets voor als ik dit soort fouten maak. We waren snel, ik denk dat we de race hadden kunnen winnen. Dat betekent dat ik 25 punten heb weggegooid. Tel daar de zeven punten van Imola, toen ik ook een fout maakte, bij op en je komt op 32. Als ik aan het einde van het seizoen zoveel punten mis, weet ik dat het mijn eigen schuld is en dat ik de titel niet verdien. Ik ga mezelf even opsluiten thuis en wil even alleen zijn."

Ondanks dat Leclerc op de zaterdag nog pole-position trainde had hij het hele weekend al problemen met zijn auto. "Het was lastig om de goede balans te vinden. In deze hitte is het moeilijk om constant te blijven. Dat ben ik niet geweest en daar betaal ik de prijs voor. Ik blijf erin geloven tot het einde, maar het ziet er niet goed uit.”