OekraÔne: meer Russische raketaanvallen, ook vanuit Wit-Rusland

Volgens Kyiv heeft Rusland raketten afgevuurd op verschillende Oekraïense regio's, ook vanuit buurland Wit-Rusland. Het persbureau Unian meldde dat er explosies zijn waargenomen in de gebieden Khmelnytskyi, Lviv, Mykolaiv, Zhytomyr en Chernihiv.

De regio Dnipropetrovsk werd ook beschoten met artillerie. Volgens burgemeester Serhiy Sukhomlin vielen alleen al 24 raketten in de buurt van Zhytomyr - een grote stad ten westen van Kyiv. Daarbij kwam een soldaat om het leven. Volgens de Oekraïense generale staf vuurde Rusland de raketten af op Zjytomyr en Tsjernihiv vanuit Wit-Rusland. De ex-Sovjetrepubliek onder dictator Alexander Loekasjenko beweert zelf neutraal te zijn in de oorlog die nu al meer dan vier maanden duurt.

Oekraïne beschuldigt Rusland ervan zijn bondgenoot Wit-Rusland bij de oorlog te willen betrekken. "De aanval van vandaag houdt rechtstreeks verband met de inspanningen van het Kremlin om Wit-Rusland als partner in de oorlog in Oekraïne te slepen", zei het directoraat-generaal van de Oekraïense inlichtingendienst, dat rapporteert aan het ministerie van Defensie, op Telegram.