Fernandez domineert Moto2-race op bloedhete Sachsenring

De Grand Prix van Duitsland in de Moto2 heeft wat de winst betreft zondag weinig spanning opgeleverd. Op de bloedhete Sachsenring was het wel spannend wat de overige podiumplaatsen betreft, dus de fans konden zeker genieten.

Sam Lowes, Albert Arenas en Augusto Fernandez vertrokken vanaf de eerste startrij, voor Jake Dixon, Marcel Schrötter en Aron Canet - Bo Bendsneyder startte als achttiende, Zonta van den Goorbergh als 24e.

Lowes startte prima en behield de leiding, Fernandez kwam snel door naar de tweede plek, voor Schrötter, Arenas en Pedro Acosta. Niet veel later nam Fernandez de leiding over en al snel sloeg hij een gat naar Lowes, die Acosta, Schrötter en Arenas achter zich aan kreeg.

Met zeven ronden te gaan schoof WK-leider Celestino Vietti in de subtop onderuit, wat concurrent Ai Ogura een mooie kans opleverde. Kort voor het einde schoof Acosta binnendoor bij Lowes naar plek twee, maar de Brit liet zich niet kisten en sloeg terug.

Toch was Lowes ineens weer even de snelheid kwijt: Acosta ging er voorbij en ook Schrötter werkte zich naar een podiumplek. Op Fernandez stond werkelijk geen maat, hij won met een kleine tien seconden voorsprong. Plek twee ging na een mooie slotronde naar Acosta, voor Lowes, Schrötter en Fermin Aldeguer. Bendsneyder finishte kleurloos als zestiende, Van den Goorbergh werd achttiende.