Verschoor gooit F2-podium weg in chaotische sprintrace Baku

In de straten van de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku is zaterdag de sprintrace in de Formule 2 aldaar verreden. Dat was aanvankelijk niet heel spannend, maar vooral in de tweede helft werd het toch nog een vrij chaotisch gebeuren.

Jake Hughes mocht vanaf poleposition vertrekken, met Frederik Vesti naast hem, Jehan Daruvala en Logan Sargeant op rij twee en Richard Verschoor met Felipe Drugovich op de derde rij. Vesti's start was het best, maar Daruvala kwam beter door de eerste bochten en pakte de leiding, voor Hughes, Vesti, Sargeant, Verschoor, Marcus Armstrong en Drugovich.

Na een paar ronden wist Vesti zich langs Hughes te knokken, kort daarop gevolgd door een succesvolle aanval van Sargeant op Hughes. De banden van Hughes waren behoorlijk op en in no-time wist ook Verschoor hem te verschalken, niet lang daarna gevolgd door Armstrong én Drugovich.

Met ruim zeven ronden te gaan en Daruvala, Vesti, Sargeant en Verschoor voorop ging het in de strijd om plek negen fout: Dennis Hauger probeerde Theo Pourchaire te pakken, maar ging de barrière in en zorgde er zo voor dat de safety car voor het eerst in de race in actie mocht komen.

Na een paar ronden konden we door en bij de rommelige herstart gebeurde het één en ander: Verschoor én Armstrong gingen langs Sargeant, terwijl Jüri Vips en Pietro Fittipaldi in het middenveld rechtdoor schoten. Met name Fittipaldi's auto kwam daar niet zelf weg en daardoor kwam de safety car gelijk weer terug.

Dit keer was de boel snel opgeruimd en dus volgde een nieuwe poging tot een herstart, waarbij Vesti gelijk de leiding pakte. Daruvala werd volle bak aangevallen door Verschoor, die íets te enthousiast aan de buitenkant bleef zitten en uiteindelijk in de barrière en niet op het podium eindigde.

De safety car was zo gelijk weer terug op de baan, nadat Liam Lawson zich in al het gekrakeel naar plek drie gereden had. Met nog één ronde werd het groen weer gezwaaid, maar in bocht één ging het flink fout: Ralph Boschung dwong Calan Williams de barrière in, war Marino Sato en Cem Bolukbasi bovenop knalden - iedereen was wel in orde. Er kon niet meer ingehaald worden en dus won Vesti voor het eerst in de F2, voor Daruvala en Lawson.