Hauger oppermachtig in doodsaaie F2-sprintrace Monaco

In de straten van Monaco hebben de jonge coureurs in de Formule 2 zaterdag de sprintrace afgewerkt. Dat was allemaal niet het grootste spektakelstuk, maar er staat in elk geval weer een resultaat in de boeken.

De race begon met Jake Hughes op poleposition, ondanks een stevige crash in de kwalificatie op vrijdag. Dennis Hauger startte naast hem, Jehan Daruvala vertrok vanaf plek drie en Marcus Armstrong stond op de vierde startplek. Het drama voor Hughes was nog lang niet voorbij: bij de start bleef de Van Amersfoort-coureur staan.

Hauger pakte zo de leiding, Daruvala volgde, voor Armstrong, Enzo Fittipaldi, Jüri Vips, Jack Doohan, Theo Pourchaire en Liam Lawson. Na tien ronden was dat nog altijd de stand, tot Clement Novalak zijn MP Motorsport-auto in duel met Ayumu Iwasa in de muur reed: safety car.

Na een paar ronden konden we door voor een race waarin verder niks meer gebeurde. Hauger won met overmacht, Daruvala bolde als tweede over de finish en Armstrong completeerde het podium, voor Fittipaldi, Vips en Pourchaire - Richard Verschoor reed een keurige race en werd dertiende.