Chadwick opent W Series met dubbele winst in Miami

Op het semi-stratencircuit van Miami is dit weekeinde het nieuwe seizoen in de W Series geopend. Dat gebeurde met een race op zaterdag en één op zondag, voorafgaand aan de Formule 1-race aldaar.

Race één
Nerea Marti vertrok voor het eerst van poleposition, voor Jamie Chadwick, Alice Powell en Emma Kimiläinen. Fabienne Wohlwend, Jessica Hawkins, Belen Garcia en Sarah Moore completeerden de top-8, Beitske Visser moest het vanaf de twaalfde startplek doen en Emely de Heus startte als vijftiende.

Bij de start kwam Marti vanaf de pole nagenoeg niet weg, ze viel terug naar het achterveld. Chadwick pakte zo de leiding, Kimiläinen schoof door naar plek twee, voor Wohlwend, Hawkins en Marta Garcia - Visser startte goed en pakte plek zeven. Powell kwam vanaf plek drie ook niet op tijd weg en reed vervolgens ook nog eens tegen de muur: safety car.

Powell's ongeluk zorgde voor nogal wat troep op de baan en de marshalls kregen het bepaald niet goed voor elkaar om dat even soepel op te ruimen, waardoor de rode vlag maar gezwaaid werd. Met een kwartier te gaan konden we dan eindelijk weer door, met Chadwick, Kimiläinen, Wohlwend en Marta Garcia voorop.

Garcia nam Wohlwend rap te grazen, Kimiläinen deed een halve poging bij Chadwick. Voor Wohlwend ging het sowieso niet best: Jessica Hawkins ging er voorbij en vervolgens ging de Liechtensteinse er in duel met Abbie Eaton af. Kimiläinen deed dit keer met succes een aanval op Chadwick en met de Finse voorop kwam de safety car de baan op.

De safety car ging met nog één ronde te gaan naar binnen, met Kimiläinen, Chadwick en Garcia voorop. Chadwick dwong Kimiläinen in de fout bij de herstart en pakte de leiding, Garcia ging naar plek twee.

Chadwick pakte de winst, Kimiläinen tikte zichzelf bij een inhaalpoging op Garcia in de rondte en viel ver terug. Garcia werd tweede, Hawkins derde en Visser reed zo nog naar plek vier - De Heus werd twaalfde. Iedereen schoof nog een plek op, want Garcia kreeg een tijdstraf, dus Visser werd derde.

Race twee
Chadwick vertrok vanaf poleposition, met Marti naast zich. Kimiläinen en Powell stonden op rij twee, voor Belen Garcia, Hawkins, Visser en Abbi Pulling - De Heus startte opnieuw als vijftiende. Chadwick behield bij de start haar positie, Kimiläinen deed een poging bij Marti alvorens toch even genoegen te moeten nemen met plek drie.

Na een paar minuten werkte Kimiläinen zich alsnog langs Marti, terwijl Visser ondertussen plek zes in beslag nam. Marti nam plek twee weer terug van Kimiläinen, maar de Finse sloeg gelijk terug. Het bleef stuivertje wisselen, tot Marti redelijk definitief de tweede plek in handen leek te hebben.

Chadwick kwam vervolgens geen moment meer in gevaar en reed wederom naar de winst, Marti pakte de tweede plek. Kimiläinen ging er weer in de slotfase af, dit keer in duel met Powell, die haar een tikje gaf. Powell kwam in elk geval als derde over de finish, voor Belen Garcia, Kimiläinen, Pulling en Visser - De Heus werd twaalfde.